*   >> Lezen Onderwijs artikelen >> tech >> web development

Server side programmeren Languages

Server-side programmeertalen zijn scripts die worden uitgevoerd op de server, en worden vervolgens vertaald in HyperText Markup Language (HTML), die kunnen worden bekeken door alle webbrowsers. De twee meest populaire server-side scripting talen zijn PHP: Hypertext Processor en Active Server Pages (ASP). Daarnaast zijn er tal van andere talen zoals AJAX en Coldfusion.PHP kan draaien op zowel Unix en Windows-servers, waardoor het meer toegankelijker dan zijn Windows-tegenhanger, Active Server Pages (ASP) maakt.

De meeste full-service web design bedrijven zullen minstens een PHP-goeroe te hebben. PHP gebruikt zijn wijdverspreid, en kan elke vorm van server functionaliteit die ingang en geeft de gebruiker neemt of manipuleert de input. Enkele relevante voorbeelden van dergelijke werkzaamheden zijn message boards, veilingsites, winkelwagentjes, en nog veel meer. Er zijn tal van gratis (open-source) scripts die er zijn voor PHP newbies om te gebruiken.

Dit overzicht is bedoeld om alleen dienen als een toegangspoort tot andere werken; hoewel de belangrijkste doel is om een ​​lezer genoeg informatie te geven, zodat ze weloverwogen beslissingen over wat hun web developer moet doen. Voor wie op zoek te krijgen in PHP, zijn er veel gratis tutorials en primers die er zijn: https://www.4webhelp.net/tutorials/php/basics.php is een pertinente example.PHP gebruikt over het algemeen de MySQL database systeem. MySQL is een server-side systeem dat is opgenomen op vele Unix, en sommige Windows servers.

On de andere kant, Active Server Pages runs - voor het grootste deel - uitsluitend op Windows-servers. Dit kan problemen veroorzaken. Windows hosting of private servers over het algemeen meer kosten dan Unix servers, waardoor het minder toegankelijk dan PHP. Zoals PHP, ASP kan doen bijna alles. Er zijn aanzienlijk minder open-source scripts geschreven in ASP, een ander bewijs van de ontoegankelijkheid. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in ASP, hier is een geweldige gratis tutorial: https://www.w3schools.com/asp/default.asp.ASP kan veel verschillende database-systemen te gebruiken.

Veel gebruikers liever Microsoft Access. Toegang, in tegenstelling tot de MySQL, biedt een what-you-see-is-what-you-get (WYSIWYG) editor als onderdeel van Microsoft's Office-suite. In feite kan je al een exemplaar van Microsoft Access op uw computer en zelfs niet weten. Het gebruik ervan zijn niet beperkt tot databasing, het is ook gebruikt als een basis spreadsheet-applicatie voor degenen die een p

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lezen Onderwijs artikelen,https://onderwijs.nmjjxx.com All rights reserved.