*   >> Lezen Onderwijs artikelen >> money >> marketing advertising

Het religieuze aspect Notre-Dame Dame.

Notre-katholieke kathedraal in Parijs dateert uit de 13e eeuw en zijn een van de meesterwerken van de gotische Artin West-Europa. De combinatie van de vlek glazen en thehuge interieur zijn echt prachtig, die artisticexperiences van mystieke dimensie wekt. Gelegen op de Cit islandand omringd door de rivier de Seine, de Notre-Dame is een vlaggenschip inde Parijse landschap en biedt een prachtig uitzicht op thecity vanaf de bovenkant van haar towers.Notre-Dame werd voorafgegaan door een Gallo-Romeinse tempel aan Jupiter, een christen basiliek, en een Romaanse kerk.

Zijn in Parisbegan in 1163 tijdens het bewind van Lodewijk VII. Paus AlexanderIII de eerste steen gelegd. De bouw werd ongeveer 200 jaar later in ongeveer 1345.Notre-Dame een actievolle geschiedenis over de centuries.Crusaders hier gebeden voor vertrek op hun heilige oorlogen andpolyphonic muziek ontwikkeld in de kathedraal heeft afgerond. Notre-Dame werd geplunderd tijdens de Franse revolutie, als waren een aantal ofother kathedralen in heel Frankrijk. Veel van de cathedral'sother schatten werden vernietigd of geplunderd alleen thegreat klokken vermeden worden omgesmolten.

Revolutionairen devotedthe kathedraal eerste om de cultus van de Rede, en vervolgens aan de cultus van het Opperwezen. Het kerkinterieur werd gebruikt asa magazijn voor de opslag van food.Notre-Dame heeft het onderscheid van de kathedraal whereNapolon, die het primaat van de staat te benadrukken overthe kerk, kroonde zichzelf tot keizer, en dan gekroond Josphine, zijn Martinique geboren vrouw , als zijn keizerin.

Duringthe 19e eeuw, schrijver Victor Hugo en kunstenaars zoals Ingresbrought bewustzijn om de gevaarlijke staat van verval in whichthe kathedraal was gevallen, dus het verhogen van een nieuw bewustzijn ofits artistieke waarde. Overwegende dat de 18e-eeuwse neoclassicists vrijwel had genegeerd de creaties van de Middeleeuwen - en hadeven vervangen door het glas in lood in de Notre-Dame met normale glas- de 19e-eeuwse romantici zagen dat verre periode met nieuwe eyesand grotere appreciation.

Besides brengen nieuw leven in de roosvensters en de standbeelden, Viollet-le-Duc ontworpen Notre-Dame de spits, een nieuwe functie Ofthe gebouw, en de sacristie. Ook in de 19e eeuw, BaronHaussmann uitgezet die Parijzenaars wier huizen rommelig omgeving van de kathedraal. Tijdens de Commune van 1871, de Cathedralwas bijna verbrand door de Communards. Wat er ook gebeurde, Notre-Damesurvived de gemeente wezen unscathed.Yet het is de kun

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Lezen Onderwijs artikelen,https://onderwijs.nmjjxx.com All rights reserved.