*   >> Lezen Onderwijs artikelen >> money >> marketing advertising

Wimbledon 2008 Heren Finale - Hoe Nadal echt verslaan Federer

Rafael Nadal en Roger Federer geproduceerd hun tweede grote Wimbledon finale in een rij. Nadal won 9-7 in de vijfde set in een klassieke wedstrijd. "Rafa" werd de eerste man die de Wimbledon beweren - French Open dubbele sinds Bjorn Borg in 1980 en is nu te belegeren Federer felbegeerde nummer 1 ranking.A combinatie van factoren heeft geleid tot Nadal beweren favoritisme voor het toernooi, ondanks Federer De dominantie van het evenement voor vijf jaar.

Verbluffende prestaties Nadal in het verliezen van vorig jaar de finale; Vlakke start Federer aan het seizoen 2008 [wegens ziekte]; Nadal verpletterende overwinning in de recente Franse Open-finale; en de Spanjaard de verbetering op alle oppervlakken van dit jaar had veroorzaakt autoriteiten als gerespecteerd als Bjorn Borg de voorkeur te geven Nadal voor de competitie winnen wedstrijd zelf werd zwaar getroffen door regen vertragingen, windvlagen en ten slotte slecht licht als de wedstrijd uitgerekt tot een vijfde uur. Ondanks de moeilijkheden geproduceerd beide spelers prachtige displays.

Elke set was zijn eigen drama en de belangrijkste keerpunten waard studying.The eerste set werd al vroeg beslist door een onvoorzichtige Federer dienst spel. Nadal was zijn gebruikelijke zelf schoon, het plegen van slechts 2 ongedwongen fouten voor de set en klaar om te bespringen op een lichte vervallen in Roger's spel. Federer had meer kansen maar niet de belangrijke punten niet goed spelen, heeft hij echter zet de vaart in zijn voordeel laat in de set bedrijf dienen comfortabel en drukken Nadal serveren constantly.

The momentum bleef aan het begin van de tweede set als Federer sprong naar een 4-1 voorsprong. Het was een ouderwetse gras hof tactiek van het snijden en het netto haasten gecombineerd met een aantal van de meest verbluffende binnenuit forehand dat zag hem een ​​winnende positie te bereiken. Nadal niet aflatende beukende van Federer backhand begon om dividend uit te keren en hij wankelde uit de laatste vijf wedstrijden op een twee sets te nemen om lood houden en een hand op de trophy.The derde set bevat twee opmerkelijke dynamiek verandert.

Op 3-2 tot 4 Federer gehouden break punten tegen Nadal en niet telkens te kapitaliseren. Zorgwekkend op 3 van de punten die hij lamely gedumpt backhand in het net. Nadal gehouden en de woedende Federer bevond zich neer 0-40 in het volgende spel. De wedstrijd werd in snel tempo een herhaling van de 2007 Franse Open, waar Federer won 1/17 breekpunten tijdens de wedstrijd de