*   >> Lezen Onderwijs artikelen >> food >> recipes

Assertivenet Spider Is Gigablast Spider

Inleiding en Doel

Het doel van dit artikel is om bewijsmateriaal en informatie te verstrekken aan de suggestie tegen dat Assertivenet potentieel wordt gebruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Eerste Onderzoek

Op zaterdag 11 maart, 2006, ontving ik een enigszins dringend telefoontje van een klant van mij, Hibiscus Bloemen. De eigenaar, Mark Morkowski, was bezorgd omdat hij was geweest herziening van zijn website verkeer statistieken en had gemerkt dat op tal van punten gedurende de dag, een gebruiker of spin van "ASSERTIVENET" (IP 66.154.103.

125) had de Hibiscus website bezocht.

Omdat dit nogal ongewone, Mark gekozen om verder te onderzoeken door te zoeken naar meer informatie "Assertivenet" via de zoekmachine van Google. De eerste drie resultaten die hij gevonden verschijnen below:


 • https://www.webmasterworld.com/forum10/11080.htm

 • https://www.powerbasic.com/support/forums/Forum12/HTML/002979.html

 • https://www.completewhois.com/cgi-bin/whois.cgi?query=66.154.111.

  40


  From deze informatie, Mark en ik verzamelde dat de eigenaar van de spin in kwestie blijkt een bedrijf genaamd Assertief Networks, en gehost door een bedrijf genaamd "BC Hosting." Meer informatie wass niet onmiddellijk beschikbaar.

  Het is dit gebrek aan informatie die waarschijnlijk ertoe geleid dat sommige van de leden van de PowerBASIC forums om de IP range 66,154 blokkeren. * Toegang tot de verschillende websites, en terecht.

  Maar deze zelfde gebrek aan informatie heeft geleid tot aanvullende vragen:

  1. Welke bestanden was de Assertivenet spin Toegang /probeert te openen

   Was de spin kruipen pagina's of, zoals sommige bots, werd Het zoeken naar specifieke bestanden die kunnen worden gebruikt voor kwaadaardige doeleinden (bijvoorbeeld bestanden en scripts die kunnen worden gemanipuleerd voor de website aanvallen?)

  2. Waarom wordt de schijnbare eigenaar van de Assertivenet spin een web hosting bedrijf (BC hosting)

  3. Wat is het beoogde doel van de Assertivenet spin

   Extra Onderzoek -? alles is niet als het lijkt

   Op dit punt, heb ik besloten om verder te kijken dan wat de website verkeer statistieken onthuld, evenals de informatie die Mark's initiële zoeken heeft.

   Ik nodig had om te beginnen met het beantwoorden van de vragen die ik eerder gesteld, en om dat te doen, moest ik toegang tot de ruwe log bestanden voor de Hibiscus website.

   Ik opende de lo

   Page   <<       [1] [2] [3] >>
 • Copyright © 2008 - 2016 Lezen Onderwijs artikelen,https://onderwijs.nmjjxx.com All rights reserved.